Friday 14 February 2014

Fabulous Pavlova with strawberries for Valentine's day!

Happy Valentine's day everybody!  Are you willing to celebrate today or are you in an anti-Valentine mood?  In any case we have decided to prepare the most incredible dessert for you today, always in collaboration with our favourite, talented chef, Panagiotis Karafoulidis.
What's the perfect sweet for Valentine's day?  A fabulous Pavlova with vanilla cream and strawberries!  Whether you are in love or not today you have a great excuse to make the best dessert ever!!!  This delicious Pavlova will definitely impress your love (...or your lovely friends)!

Χρόνια Πόλλα σε όλους!  Σκοπεύετε να γιορτάσετε σήμερα ή είστε σε αντι-Βαλεντίνου διάθεση;  Σε κάθε περίπτωση, αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε για εσάς σήμερα το πιο απίστευτο γλυκό, πάντα σε συνεργασία με τον αγαπημένο μας,  ταλαντούχο σεφ, Παναγιώτη Καραφουλίδη.
Ποιo είναι το τέλειο γλυκό λοιπόν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;  Μία υπέροχη Παβλοβα με φράουλες!  Είτε είστε ερώτευμένοι, είτε όχι, σήμερα έχετε μια ωραία δικαιόλογία για να ετοιμάσετε το πιο υπέροχο γλυκό ever!!!  Αυτή η υπέροχη Πάβλοβα θα εντυπώσιασει σίγουρα τον αγαπημένο σας (...ή τους αγαπημένους σας φίλους)!




Τούρτα Pavlova με κρέμα βανίλιας και φράουλες
Pavlova cake with vanilla cream and strawberries

Ingredients for one cake / Υλικά για μια τούρτα

Meringue / Μπεζές
·       Egg whites 250 gr / Ασπράδια 250 γρ
·       Sugar 500 gr / Ζάχαρη 500 γρ
·       Lemon zest / Ξύσμα λεμονιού

Vanilla cream / Κρέμα βανίλιας
·      Milk 1 litre /  Γάλα 1 λίτρο
·       Sugar 300 gr / Ζάχαρη 300 γρ
·       2 eggs / 2 αβγά
·       Flour 100 gr / Αλεύρι 100 γρ
·      Niseste 50 gr /  Νισεστέ 50 γρ
·       Fresh butter 100 gr / Βούτυρο φρέσκο 100 γρ
·       Fresh vanilla 1 pod / Βανίλια φρέσκια 1 λοβό
·       Whipped cream / Σαντιγί 500 γρ.

Instructions / Εκτέλεση

1st step
We start by preparing the meringue.  We mix all the  ingredients in a pot and we turn on the stovetop in a low temperature in order to warm them up a bit.  We put the mixture in the mixer bowl and we beat it up until it becomes fluffy.  We use a pastry bag to make 3 discs that we place on baking paper, in a pan.
We bake in 130-140 degrees for 40-45 minutes.

1ο βήμα
Για τον μπεζέ βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα ανακατεμένα, και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να χλιαρύνουν. Βάζουμε το μείγμα στο μίξερ να αφρατέψει  και με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής κάνουμε 3 δίσκους πάνω σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 130-140 βαθμούς για 40-45 λεπτά.





2nd step
We prepare the cream.  We put all the ingredients, except from the butter, in a pot and we mix them well.  We let the mixture to boil and become creamy.  We take it off the the heat and we add the butter.  When it cools we smooth the cream with the whipped cream.

2ο βήμα
Για την κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του βουτύρου, σε μια κατσαρόλα ανακατεμένα καλά . Αφήνουμε το μείγμα  να βράσει  και να πήξει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο να γυαλίσει. Αφού κρυώσει  αφρατεύουμε την κρέμα με την σαντιγί .


3rd step
We take one meringue disc and we spread the cream.  We put a second disc on top and we repeat until we have used all the discs and the cream.  We arrange our strawberries on the top, which can be marinated in black rum (optionally).

3ο βήμα

Τέλος σε έναν δίσκο τοποθετούμε τον πρώτο μπεζέ, στρώνουμε από πάνω του κρέμα και επαναλαμβάνουμε μέχρι να στηθούν όλα τα υλικά. Γαρνίρουμε την τούρτα με φράουλες  τις οποίες αν θέλουμε τις μαρινάρουμε για λίγο σε μαύρο ρούμι.



Smash some meringue to garnish it, while you may also add some strawberry syrup!   Serve  with all your love by candlelight for the full effect! 
Enjoy!!!

Σπάστε λίγο μπεζέ για γαρνίρισμα, ενώ μπορείτε να προσθέσετε λίγο σιρόπι φράουλας!  Σερβίρετε με όλη σας την αγάπη και ανάψτε τα αγαπημένα σας κεριά για μια υπέροχη ατμόσφαιρα!
Απολαύστε τη!!!



We would like to thank the chef Panagiotis Karafoulidis for the most amazing and delicious Pavlova recipe ever and the photographer Argyris Georgilas for the beautiful photos!!!  We would also like to thank IEK DELTA for the hospitality and the concession of its laboratory!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον chef Παναγιώτη Καραφουλίδη για την πιο υπέροχη και νόστιμη συνταγή Πάβλοβα, καθώς και τον φωτογράφο Αργύρη Γεωργιλά για τις όμορφες φωτογραφίες!!!  Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για τη φιλοξενία και την παραχώρηση του εργαστηρίου!


xxx

pepi_3fs


Some extra info from wikipedia: ”Pavlova is a meringue-based dessert named after the Russian ballet dancer Ánna Pávlova. . . . The dessert is believed to have been created to honour the dancer during or after one of her tours to Australia and New Zealand in the 1920s. The dessert is a popular dish and an important part of the national cuisine of both countries”

Λίγο extra info από  wikipedia: ' H Πάβλοβα είναι ένα γλυκό με βάση το μπεζέ που πήρε το όνομά του από τη Ρωσσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα... Το γλυκό θεωρείται οτι δημιουργήθηκε προς τιμήν της κατά τη διάρκεια ή μετά από μια περιοδεία της στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 1920.  Το γλύκο αυτό είναι πολύ δημοφιλές σε αυτές τις χώρες και αποτελεί σημαντικό μέρος την εθνικής κουζίνας και των δύο χωρών'

6 comments:

  1. No kidding, that must be one of the most delicious deserts ever. It has everything that I love :D

    Happy V-day :)
    http://mykindofjoy.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  2. yummy yummy yummy!!! ;)

    blythelifestyle.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Αγαπημένο και πανέμορφο γλυκό πράγματι.
    Ευχομαι εσει & σεφ να ειχατε μια ομορφη βραδιά χτες :)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ReplyDelete
  4. wow,very yummy recipe
    I posted a new article, I'd love to know your opinion
    would you like to pass from my blog?
    tr3ndygirl.com
    kiss

    ReplyDelete
  5. Looks so good.

    http;//www.attraction2fashion.com

    ReplyDelete